Historie

Ontstaan:
In het jaar 2003 was er een aantal familieleden die het erg leuk vond om te zingen. Voor de grap werd op een verjaardagsfeestje afgesproken om een koor te gaan beginnen. Nadat ze een dirigent gevonden hadden zijn ze in hun kennissenkring gaan rondvragen wie er mee wilde zingen. De Dedemsvaartse Courant plaatste een artikel in haar blad. Hierop kregen ze zo’n 20 reacties, waarna de eerste repetitie datum snel kon worden geprikt. Men ging met elkaar naar IJhorst om bij de dirigent (begeleider) in de garage te oefenen. In de eerste bestuursvergadering kwam daarop iemand met de naam X-Cream.

Oefen locatie:
Omdat de garage in IJhorst wat te klein werd ging men op zoek naar een nieuwe locatie. Na enig speurwerk is men uiteindelijk naar Balkbrug verhuisd in de Prinses Margrietschool. De laatste jaren werd er gerepeteerd in MFC ’t Trefpunt te Balkbrug. Sinds 1 september 2014 vindt het repeteren plaats in Dedemsvaart.

Te zien en te horen:
Nieuwe leden zijn bij ons altijd van harte welkom dus lijkt het je leuk om bij ons te zingen, kom dan eens naar een repetitieavond om te kijken of wellicht direct mee te zingen.
Wij repeteren iedere maandagavond in De Zeven Linden, Langewijk 166, 7701AK Dedemsvaart van 20.00 uur – 22.00 uur. (m.u.v. de schoolvakanties)